Macaw.lt/Naujienos/Po „Sitecore“ akademijos – penki specialistai jungiasi prie „Macaw“

Po „Sitecore“ akademijos – penki specialistai jungiasi prie „Macaw“

2021 m. gruodžio 17 d. baigėsi ketvirtoji Nyderlandų informacinių technologijų bendrovės „Macaw“ organizuota akademija, kurioje buvo rengiami su sistema „Sitecore“ galintys dirbti programuotojai.

2001-aisiais Danijoje įkurta bendrovė „Sitecore“ yra viena pirmųjų, pradėjusių kurti inovatyvius interneto svetainių sprendimus. Vos per kelerius metus įmonė tapo gerai žinoma visame pasaulyje, jos sprendimus pradėjo naudoti didžiosios korporacijos.

„Macaw“ kompetencijų centro Vilniuje vadovė Justė Stasinienė teigia, kad naujieji specialistai papildys tarptautinę „Sitecore“ programuotojų komandą, kurią sudaro specialistai iš Nyderlandų, Vokietijos ir Lietuvos.

„Plėsti „Sitecore“ komandą Lietuvoje – strateginis mūsų įmonės žingsnis, taigi Lietuvoje šių specialistų tik daugės. Planuojame, kad per kelerius ateinančius metus jų turėsime keliasdešimt“, – sako J. Stasinienė.

J. Stasinienė pasakoja, kad akademijos dalyviai mokėsi intensyviuose dviejų savaičių „Sitecore“ kursuose, vėliau įmonėje atliko trijų savaičių praktiką: „Visa akademija buvo skirta mums geriau pažinti būsimus darbuotojus ir kartu jiems pajusti, ką reiškia dirbti „Macaw“. Vertiname ne tik darbuotojų profesionalumą ir technines žinias, bet ir jų asmenybes, todėl kelių savaičių praktika – puikus laikas pažinti žmones.“

Bendrovė „Macaw“ yra ilgametė platininė „Sitecore“ partnerė, o nuo 2021-ųjų metų daug dėmesio skiria plėtrai Vokietijoje ir įsigyja bendroves, dirbančias būtent su šia technologija.

„Mūsų bendrovė yra orientuota į Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos regioną, kuriame plačiai naudojama „Sitecore“ technologija ir daugelis didelių įmonių dirba su šia sistema. Mūsų „Sitecore“ specialistai nuolatos dirba su kolegomis ir bendrovėmis Nyderlanduose, Vokietijoje. Tai suteikia labai geras karjeros galimybes“, – sako J. Stasinienė.

„Vakarų Europoje „Sitecore“ yra paklausus produktas. Jaučiamas didelis šių specialistų stygius, todėl tokios akademijos – puikus būdas juos išsiugdyti patiems“, – teigia J. Stasinienė

Per visus bendradarbiavimo su „Sitecore“ metus „Macaw“ įgyvendino ne vieną didelį internetinės rinkodaros ir turinio valdymo sistemų projektą tokioms pasaulinėms bendrovėms, kaip „Heineken“, „Priva“, „Schmitz Cargobull“.

Sveiki. Esu Kristina Gružauskienė, bendrovės „Macaw“ personalo vadovė. Jeigu norite daugiau sužinoti apie karjerą mūsų bendrovėje – apsilankykite mūsų Karjeros puslapyje arba susisiekite su manimi e-paštu kristina.gruzauskiene@macaw.nl