Macaw.lt/Naujienos/„Power Apps“ akademija – šeši studentai atliks praktiką „Macaw“

„Power Apps“ akademija – šeši studentai atliks praktiką „Macaw“

office 365 implementatie onepager

Šeši pirmosios „Power Apps“ akademijos studentai baigė pirmąją akademijos dalį ir nuo birželio 10 d. atliks praktiką Nyderlandų bendrovėje „Macaw“. Akademijos dalyviai dvi savaites kartu su „Macaw“ specialistais atliks įvairias užduotis ir turės galimybę susipažinti su informacinių technologijų bendrovės darbo principais.

Pagrindinis akademijos lektorius ir „Power Platform“ specialistas Mantas Umbrasas teigia, kad pirmąsias tris savaites dalyviai gilino žinias dirbdami su „Power Apps“ funkcionalumais: „Pirmosios trys savaitės tikrai buvo puikios. Mokytis akademijoje pradėjo dvidešimt studentų, o į antrąjį etapą pateko šeši.“

„Pirmas savaites dalyviai gilino žinias dirbdami ir mokindamiesi „Power Automate“, „Microsoft Dataverse“, „Power Virtual Agents“. O kaip baigiamąją užduotį, dalyviai turėjo sukurti atostogų prašymų automatizavimo procesą. Ir reikia pasidžiaugti, kad jiems tai gavosi visai neblogai“, – sako M. Umbrasas.

„Macaw“ Kompetencijų centro vadovas Andrew Hayesas teigia, kad ši akademija padeda atrasti labai talentingų žmonių: „Mūsų akademijoje dalyvauja tikrai daug talentingų žmonių ir tikiu, kad dalis jų po kurio laiko prisijungs prie mūsų „Power Platform“ komandos Lietuvoje. Tiek šiais, tiek ir artimiausiais metais Lietuvoje planuojame smarkiai augti, todėl labai džiaugiamės, kad čia galime rasti tikrai talentingų specialistų“.

„Power Apps“ – galingas verslo įrankis

„Power Platform“ ekspertas ir pagrindinis akademijos lektorius Mantas Umbrasas teigia, kad „Power Apps“ – paprastas, bet kartu ir labai galingas verslo įrankis.

„Su šiuo įrankiu galima kurti programėles verslui. Pavyzdžių gali būti įvairių. Praėjusiais metais mūsų įmonė su „Power Apps“ sukūrė darbo vietų rezervavimo sistemą, kuri leidžia darbuotojams darbe jaustis daug saugiau, nes mobiliuoju telefonu jie gali rezervuoti savo darbo vietą, kurioje kelias dienas niekas nedirbo“, – sako M. Umbrasas.

Anot M. Umbraso, šis įrankis leidžia verslui skaitmenizuoti daug procesų: „Esame įgyvendinę ne vieną projektą, kai sudėtingus ir daug administravimo reikalaujančius procesus su „Power Apps“ perkėlėme į paprastą programėlę – tai leido smarkiai optimizuoti ir pagreitinti procesus. Matome vis didėjantį verslo susidomėjimą šia platforma ir jos galimybėmis, nes kuriant programėles su „Power Apps“ nereikia sudėtingo kodo ir patys įmonės darbuotojai gali jas tobulinti. Būtent todėl IT srityje darbas su „Power Apps“ ateityje bus vienas perspektyviausių.“

„Macaw“ – viena geriausių darbdavių visoje Europoje

„Macaw“ ketvirtus metus iš eilės gavo „Great Place to Work“ sertifikatą ir buvo pripažinta viena geriausių darbdavių Nyderlanduose. Šiais metais pirmąjį tokį įvertinimą gavo ir „Macaw“ padalinys Vokietijoje. Organizacija „Great Place to Work“ Lietuvoje tyrimo neatlieka, bet Lietuvos „Macaw“ padalinio darbuotojų apklausos rezultatai įtraukiami į bendrą vertinimą.

Kiekvienais metais tarp geriausių darbdavių patenka ir tokios bendrovės, kaip „Mars“, avialinijų bendrovė „SAS“, viešbučių tinklas „Hilton“, technologijų bendrovė „Cisco“, greitųjų siuntų tarnyba „DHL“.

Bendrovės „Macaw“ finansų vadovas Ronaldas van Esas sako, kad „Great Place to Work“ apdovanojimas dar kartą įrodė, kad jau dvidešimt penkerius metus kuriama darbo kultūra pasiteisina ir darbuotojai ja be galo patenkinti.

„Mūsų darbo kultūra, orientuota į pasitikėjimą, bendradarbiavimą, darbuotojų gerovę ir tobulėjimą, pasiteisina ir šiandien dar kartą galime matyti to rezultatą, nes mūsų darbuotojai visose šalyse įmonės darbo kultūrą vertina labai teigiamai. Šis tyrimas atspindi visos organizacijos darbuotojų nuomonę apie mus pačius ir tai, kaip žmonės jaučiasi dirbdami mūsų bendrovėje tiek Nyderlanduose, tiek Vokietijoje, tiek ir Lietuvoje“, – sako R. Van Esas.

Atlikto tyrimo duomenimis, net 88 proc. visų „Macaw“ darbuotojų nurodė, kad bendrovė – puiki vieta dirbti ir tobulėti. 91 proc. kolegų atsakė, kad jaučia, jog gali pasikliauti kolegomis, o net 89 proc. – kad dirbdami „Macaw“ jaučiasi laisvai. 84 proc. visų darbuotojų teigė, kad šioje įmonėje jie skatinami siekti geresnių rezultatų ir kartu gali suderinti darbą ir laisvalaikį. Anot „Great Place to Work“ tyrėjų, bendras „Macaw“ įvertinimas siekia 80 proc., o tai yra net dešimt procentų daugiau nei vidurkis.