Macaw.lt/Naujienos/Ką reiškia dirbti pas vieną iš geriausių darbdavių Europoje?

Ką reiškia dirbti pas vieną iš geriausių darbdavių Europoje?

Lietuvoje savo padalinį turinti Nyderlandų informacinių technologijų ir internetinės rinkodaros agentūra „Macaw“ ketvirtus metus iš eilės buvo pripažinta viena geriausių darbdavių Nyderlanduose ir gavo „Great Place to Work“ sertifikatą. Šiais metais pirmąjį tokį įvertinimą gavo ir „Macaw“ padalinys Vokietijoje. Organizacija „Great Place to Work“ Lietuvoje tyrimo neatlieka, tačiau Lietuvos „Macaw“ padalinio darbuotojų apklausos rezultatai įtraukiami į bendrą vertinimą.

Vis dėlto dažnam specialistui kyla klausimas, o ką iš tiesų reiškia dirbti „Great Place to Work“ sertifikatą turinčioje įmonėje. Jau daugiau kaip dvejus metus „Macaw“ dirbantis programuotojas Valeras Narbutas teigia, kad ne „Xbox“ biure yra puikaus darbdavio įrodymas.

„Lietuvoje jau dešimtmetį kuriasi ir veikia tarptautinės įmonės, kurios visiškai pakeitė požiūrį į darbuotoją ir visą jo aplinką, todėl geras darbdavys jau daug labiau siejamas ne tik su darbo aplinka, bet ir technologijomis, klientais, su kuriais dirba, bei, žinoma, vadovų požiūriu į kiekvieną specialistą“, – sako V. Narbutas.

Anot programuotojo, kiekvienam specialistui labai svarbu dirbti su naujausiomis technologijomis: „Esame auksiniai „Microsoft“ partneriai, todėl vieni iš pirmųjų galime išbandyti naujausius jų produktus. Ir tai yra vienas didžiausių privalumų, nes savo darbe galime pritaikyti naujausius sprendimus ir būti visų technologijų priešakyje. Manau, kad tai labai svarbu kiekvienam tobulėti norinčiam specialistui.“

„Vienas svarbiausių dalykų, kurį galiu išskirti, tai labai geras kiekvieno darbuotojo ryšys su vadovais ir kolegomis. Ypač tai pastebėjau COVID-19 pandemijos akivaizdoje, kai nežinios buvo daug ir niekas negalėjo pasakyti, kaip apskritai gyvensime. Man labai patiko „Macaw“ požiūris, nes kas savaitę buvome supažindinami su įmonės situacija, o tai leido visiems daug lengviau išgyventi šį laikotarpį. Kitas svarbus dalykas – rūpinimasis darbuotoju. Vadovai ne kartą sakė, kad darbuotojai – didžiausias įmonės turtas, todėl tai įpareigoja dar labiau stengtis ir kartu supranti, kad esame ne tik specialistai, bet viena didelė šeima“, – sako V. Narbutas.

Anot pašnekovo, „Macaw“ didelį dėmesį skiria ir darbuotojų savijautai: „Kad dirbtum produktyviai, turi jaustis gerai, o tai lemia daug aspektų – energijos valdymas, mityba ir kt. Dažnai rengiamos paskaitas, kurios padeda suprasti, kaip tinkamai gyventi, kad gerai jaustumeisi tiek darbe, tiek ir namie – bendraudamas su šeima.“

Darbas su pasaulinėmis įmonėmis tarptautiniame kolektyve

„Macaw“ dirbantis programuotojas sako, kad dar vienas didelis įmonės pranašumas – projektai su pasaulinėmis korporacijomis: „Tai labai svarbu, nes galime matyti, kaip mūsų įgyvendinti projektai, įdiegtos sistemos ar produktai atrodo realiai ir kaip jais naudojasi milijonai vartotojų. Dirbant su didelėmis įmonėmis taip pat galima ir daug išmokti – suprasti tokių įmonių darbo specifiką ir darbo procesus.“

„Macaw“ bendrovėje Nyderlanduose, Lietuvoje ir Vokietijoje iš viso dirba beveik 400 specialistų.

„Man ypač svarbu, kad dirbu tarptautiniame kolektyve. Kiekvieną dieną su kolegomis Nyderlanduose ar Vokietijoje dalyvaujame susirinkimuose. Esame labai skirtingi žmonės, todėl smagu geriau juos suprasti. Mūsų šalių istorijos labai skiriasi, bet smagu, kad tiek mes Lietuvoje, tiek ir kolegos Vokietijoje ir Nyderlanduose yra tokie pat darbštūs kaip ir mes. Tai labai praplečia akiratį“, – sako V. Narbutas.

„Macaw“ – viena sėkmingiausių informacinių technologijų įmonių ne tik Nyderlanduose, bet ir visoje Europoje. „Macaw“ dirba su didžiausiomis ir žymiausiomis bendrovėmis visame pasaulyje – „Heineken“, „Volkswagen“, „Intertrust“ ir kt. Bendrovė turi biurus Nyderlanduose, Vokietijoje ir Lietuvoje.

Galvojate apie karjerą Macaw bendrovėje?
Karjera