Macaw.lt/Paslaugos/Data, Analytics ir AI

Duomenys, analitika ir dirbtinis intelektas

Duomenys – naujasis auksas. Jie padeda nustatyti klientų pasirinkimus prieš pirkimą. Tiesą sakant, duomenys gali padėti tuos pasirinkimus nuspėti.
Sužinokite daugiau

Duomenys ir dirbtinis intelektas

Didžiųjų duomenų (angl. Big Data) nauda jau niekas neabejoja. Tiek verslo gigantai, tiek ir mažesnės įmonės investuoja į didžiųjų duomenų valdymą. Bet kaip tuos duomenis valdyti ir kokius metodus pasitelkti? Ar dirbtinio intelekto (DI) technologijos yra panacėja norint tapti rinkos lyderiu. Prieš dvidešimt metų dirbtinio intelekto sąvoka buvo sutinkama tik fantastikoje. Šiandienos pasaulyje kas sekundę sugeneruojami milžiniški kiekiai duomenų. Ar galite įsivaizduoti, kad apie 90 proc. duomenų šiuo metų prieinamų internete buvo sugeneruota per pastaruosius keletą metų?

Duomenų ir dirbtinio intelekto duetas

Susidūrus su dideliais kiekiais duomenų, turime išspręsti daug įvairių problemų. Viena iš jų yra ta, kad apie 80 proc. generuojamų duomenų nestruktūruoti. Kyla klausimas kaip juos struktūruoti, kad duomenis galėtų apdoroti kompiuteriai. Kita ne mažiau svarbi problema – kaip šiuos duomenis saugoti.

Kartu su didžiaisiais duomenimis taip pat įsibėgėja ir kita labai svarbi technologinė naujovė – RPA – robotinių procesų automatizavimas (angl. Robotic Proccess Automation). Valdant didelius duomenų kiekius, susiduriama su daugybe kompiuterinių sistemų, kurios turi keistis duomenimis. Atsižvelgiant į itin spartų technologijų vystymąsi, kai kurios kompiuterinės sistemos yra senesnės, kitos naujesnės, ką tik sukurtos. Kuriant naujas sistemas iškyla integracijos su senesnėmis poreikis, tačiau dažnai integracija būna per sudėtinga. Todėl žengiamas dar vienas žingsnis link dirbtinio intelekto taikymo ir IT srityje, jau leidžiantis programinei įrangai valdyti kitą programinę įrangą.

Ir būtent šiose srityje „Macaw“ Jums gali padėti – pasiūlyti ir pritaikyti išmanius sprendimus, kurie leis daug lengviau valdyti duomenis.

Norite sužinoti, kaip pritaikyti duomenis, jų analitiką ir dirbtinį intelektą praktikoje?

Susisiekite su mumis ir suteiksime Jums daugiau informacijos.